vrijdag 20 januari 2012

Do's & Don'ts: Zomergardarobe 2012

Goed begin van het nieuwe seizoen: je kast uitruimen! Maar wat mag blijven, wat mag weg en – niet geheel onbelangrijk – wat moet erin?

SOMETHING NEW
> Midi-rok: Na maxi en mini is het nu de beurt aan midi. Dit seizoen zitten we er middenin: de rok is midi, tot net op of net over de knie. En bij voorkeur geplisseerd.
> Hou het kort: Als je het kunt hebben: doen! Het onbedekte middenrif is zonder twijfel het meest elegante stukje bloot dat je kunt laten zien dit seizoen.
> Witgoed: Fris, luchtig en met een flinke dosis drama; wit is it in de zomer van 2012.
> Zonnebril met ronde glazen: De zonnebrillen blijven rond dit seizoen en hij mag gerust een slag groter zijn dan de alom bekende John Lennon-versie.
> Ain’t she sweet: Was het vorig jaar de fetisj-trend met lak, leer en zwart wat de klok sloeg, voor de zomer van 2012 is het de beurt aan pastel, zacht en lief. Een suikerzoete trend.
> Schootje: Een spannend nieuw silhouet dankzij het schootje. Hij komt in alle varianten, maar steekt altijd een beetje naar voren.
> Tropenkoorts: Tropische bloemen, felle kleuren en heftige prints zijn terug van weggeweest. Gelukkig maar, want wij zien deze cocktail wel zitten.

SOMETHING OLD
> Kraagjes: Vorig jaar konden ze ons al bekoren en ook dit seizoen kunnen we er niet omheen. Het liefst rond, à la Peter Pan.
> Denim: Een blijvertje! Jongensachtig of juist sexy, casual of dressed-up: met denim kun je alle kanten op.
> Arm candy: Alles mag om de pols. We mixen kleuren en materialen en juwelen in alle soorten en maten. Een perfecte, finishing touch voor elke look.
> Puntschoenen: Terug van weggeweest, en een blijvertje. Chique!
> Wijde broek: Behalve heel elegant is de wijde broek ook nog eens heel comfortabel. Lekker in de kast laten hangen dus.
> Vloeistoffen: Vorig seizoen creëerden we er lagen mee en nu mogen ze nietsverhullend zijn. Vloeiend en luchtig, zo zien we het graag deze zomer.
> Happy feet: Gekleurd schoeisel, we raken er maar niet op uitgekeken. Graag geziene gasten aan onze voetjes, nog steeds dus.

OPBERGEN
> Rockabilly: Is het ruig, gescheurd, gelakt en voorzien van studs? In de komende zoete zomer mogen deze stukken achter in de kast.
> Romantische bloemetjes: Met zo’n breed scala aan exotische boeketten is het bijna zonde om weer naar het lieflijke bloemetje te grijpen.
> Maritiem: Voor het eerste in tijden was er geen streepje te vinden op de catwalk. Laat die stuurwielen, ankertjes en strepen dus gerust achterin de kast liggen.
> Strapless: Stiekem is strapless eigenlijk nooit heel flatterend. Een bandje kan vaak veel meer voor je doen.
> Draperieën: Het minimalistische silhouet wint terrein dit seizoen, dat gaat dus ten koste van ingewikkelde draperieën.
> Cargo pants: Ben je niet uit stoere, casual broeken te slaan? Kies deze zomer dan liever voor een oversized jeans of mooie chino.
> Oude hippie: Schrik niet! Een seizoen zonder hippies wordt het niet, maar het wordt deze zomer veel ethischer en meer boho chic. De nieuwe hippie is een verzamelaar en mixt rijke stoffen en warme kleuren met fluoriderende accessoires.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten