dinsdag 15 mei 2012

Modetrend zomer 2012: Roaring twenties

En dikke vette trend voor deze zomer: Roaring Twenties. Een spiekbrief.

De meest voor de hand liggende zet qua jaren twintig: flapper girls. Moderne vrouwen van weleer die een voorliefde voor jazz koesterden, als een razende de Charleston dansten, rookten en vol in de make-up gingen.
Beste vriend van de flapper girl was haar flapper dress: een ietwat wijdvallende rechte jurk met de taille op de heup, de zoom eindigt meestal op of net boven de knie. Deflapper dress is op haar beurt weer dol op allerhande extra’s als kwastjes, borduursels en kralen. Ook de blote rug en het diepe decollet√© zijn populair.

Een paar woorden om je verder op weg te helpen: nouveau riche, decadentie, art deco, exotische materialen, lichte parelmoer- en metaaltinten en exclusieve sieraden.
Geen typ voor jurkjes enzo? Ook de androgyne look is helemaal jaren twintig. Ga voor de stijl van Al Capone en Charlie Chaplin, met een mannenpak, een (wit) gilet en eventueel een bolhoed. Heel chic. Coco Chanelintroduceerde in de jaren twintig overigens ook het mantelpakje, de little black dress en de two tone pump. Dit alles is dus ook helemaal jaren twintig.

Kijk de kunst af bij films als The Great Gatsby, Metropolis en Coco Avant Chanel. En bestudeer de modeshows voor s/s 2012 van o.a. Gucci, Etro, Ralph Lauren, Salvatore Ferregamo, Jill Stuart en Emporio Armani. Succes verzekerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten