zondag 26 juni 2011

Haartrend: Bloem

Gespot op het plankier bij Marc Jacobs' zomershow: de bloem in het haar. Gezellig!
Denk groot, denk kleur: Marc Jacobs koos voor rode en roze exemplaren in formaatje XL. Plant ‘m precies op je scheiding en je bent zeer spring/summer 2011.
Overigens, niet alleen Marc Jacobs ging overstag voor de bloem: Anna Sui en Oscar de la Renta stopten ook enkele exemplaren in de hairdo van hun modellen.
Heel diep hoeven we niet in de buidel te tasten voor deze trend. Een bloemenprikker kost immers een appel en ’n ei. Nog beter: lig je deze zomer in een grasveld naar een goeie festivaldeun te luisteren? Strek de arm, pluk die blom en prik hem in je coupe. Klaar is ons modisch Kees.

Compleet op de Marc Jacobs-toer en ookbig hair onder je bloem? Het meeste oempf krijg je met een ouderwetsch wafelijzer of hotsticks. Niet bij de hand? Touperen maar. Zo doet u dat:

1. Kam eerst je haar goed uit met een zachte borstel, zodat er geen klitten meer in zitten.
2. Begin van achteren naar voren: pak iedere keer een lok en hou deze met de hand strak en stevig omhoog.
3. Kam tegen je haren in, beginnend bij de haarpunten en eindigend bij de hoofdhuid. Herhaal dit zo vaak als nodig is (hoe vaker, hoe boller de coupe).
4. Spuit supersterke haarlak over iedere lok meteen nadat je deze getoupeerd hebt.
5. Kam, als je alle lokken gedaan hebt, met korte, ondiepe halen het haar terug naar achteren zodat de bolling goed hoog blijft. Zet eventueel vast met speldjes of een elastiekje.
6. Na een toupeersessie kan 't haar dof ogen, dus spuit als finish een glansspray over je coupe. Niet te veel, want dan wordt het haar te zwaar en zakt het in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten