woensdag 24 april 2013

Zomertrend 2013: Sixties


Waan je dit modeseizoen in de jaren zestig.
Elk seizoen raakt een ontwerper wel geïnspireerd door een tijdperk. Dit zomerseizoen zijn het de jaren 60 die een comeback op de catwalk maakt.
Marc Jacobs liet zich voor het Franse modehuis Louis Vuitton inspireren door kunstenaar Daniel Buren en bracht een ode aan de jaren zestig. De modellen, als tweelingen naast elkaar opgesteld, droegen gestrikte banden om het hoofd en hadden geel, groen, bruin en zwart met wit geblokte jassen aan met rechte knielange rokken. Verder toonde de voorjaarscollectie veel korte rokjes, hooggesloten jurkjes met pofmouwen, transparante elementen, pailletten, korte jumpsuits en lange jurken met V-hals.
Italiaans modehuis Prada gaf het beroemde madeliefje van Andy Warhol een boost door deze vergroot op jurken en jassen te borduren. Het ultieme popart gevoel was te zien bij Moschino en Marni. Ontwerpster Consuelo Castiglioni presenteerde voor het Italiaanse modehuis vooral een collectie met vakverdelingen, stevigheid en elegantie. De vormen gingen terug naar de pure essentie en de magie van het bewegen.  De kleding showde een mix van plooien, peplums, plissés en ruches, naast bloemenprints, shirts met korte mouwen en bijpassende broeken als uniformen.
Strepen en blokken zijn het codewoord voor dit zomerseizoen. Heb je een iets breder figuur? Kies dan voor strepen in de lengte. Geef je outfit meer cachet door een opvallende bril of hoed en houd je look verder simpel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten