zaterdag 13 augustus 2011

Trend: De cropped top is back!

De cropped top, bekend uit de jaren vijftig, mag zowel deze zomer als dit najaar de kledingkast weer in!

Het shirt was is de jaren vijftig een hit bij vrouwelijke sterren als Brigitte Bardot en Marilyn Monroe, die pleitten voor de korte truien met een kokerrok. Ook in de jaren negentig werd het shirt een trend toen topmodel Kate Moss het droeg in haar grungy rock periode.
Dit jaar is de trend opnieuw terug, maar op een subtielere manier dan de jaren hiervoor. “De blote buik komt niet terug, maar het shirt wordt dit jaar geshowd met een klein stukje bloot middenrif", vertelt personal stylist Simone La Rose aan Telegraph. Het navelshirt uit de jaren negentig is veranderd in het middenrif shirt van de 21e eeuw. “Omdat er nu maar een klein stukje van het middenrif wordt blootgesteld, betekent dit dus dat meer vrouwen deze trend kunnen dragen", zegt La Rose.
Op de catwalk is de trend te zien bij merken als ChloƩ, Marc Jacobs, Prada, Versace en Yves Saint Laurent. De merken showen het streepje bloot op een elegante manier door het te combineren met een hoge rok of pantalon.
Om de trend op een juiste manier te dragen, moet je rekening houden met de lengte van de top en de hoogte van de broek, rok of short die je eronder draagt. De twee kledingstukken moeten elkaar net boven de navel tegemoet komen, zodat er een streep bloot te zien is.

Nog steeds te bloot? Combineer de cropped top met een hoge broek of rok die elkaar precies in het midden raken, zodat het streepje blote huid alleen te zien is wanneer je je uitstrekt. “Wanneer je niet graag je buik laat zien, kun je onder het korte shirt een top dragen in een andere kleur om zo wel het contrast te laten zien,” zegt La Rose.


2 opmerkingen:

 1. leuk :)

  oja, enne, misschien wist je het al, maar ik heb een nieuwe bloglink:

  lijnsfairytaleworld.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartstikke leuk! Mooie header heb je ook ;-)  p.s: check out my giveaway!

  BeantwoordenVerwijderen