vrijdag 2 december 2011

Marni ontwerpt voor H&M

Versace hangt nog vol in de winkels maar H&M maakt alweer een nieuwe designerssamenwerking bekend. Italiaans modehuis Marni neemt het stokje over!

Marni is vooral bekend om haar uitgesproken dessins en ontwerpen. Kleurrijk, modern en veel all-over prints. Oprichtster en creatief directeur Consuelo Castiglioni heeft voor H&M een voorjaarscollectie voor zowel dames als heren ontworpen die de ware Marni signatureweerspiegelt.

“Ik wilde een echte Marni-garderobe ontwerpen waarin al onze favoriete ontwerpen met de karakteristieke materialen en dessins te herkennen zijn. Ik houd ervan om dessins en kleuren naast elkaar te gebruiken, zo combineer ik tribal motieven met Bauhaus prints voor een sportieve uitstraling”, aldus Castiglioni.


De damescollectie heeft levendige kleuren en uitgesproken dessins, Afrikaans geïnspireerd of eenvoudige blokkleuren. De silhouetten zijn typisch Marni: plooirokken, jurken, 7/8 broeken en jacquard knitwear, in zijde en katoenen popeline. Voor de total Marni look ontwerpt het modehuis ook sieraden, schoenen, tassen en sjaals. Deherencollectie is beduidend zachter in look.

“Bij H&M zijn we allemaal weg van deze collectie en we zijn ervan overtuigd dat onze klanten dat ook zullen zijn. Altijd met een uiterst moderne touch weet Marni dessins en accessoires op een speelse, maar chique manier te combineren. Het is fantastisch om te zien hoe Consuelo Castiglioni met haar indrukwekkende vakmanschap tot haar ontwerpen komt door nieuwe combinaties te maken van dessins en kleuren” aldus Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M.

De collectie zal vanaf 8 maart 2012 verkrijgbaar zijn in ongeveer 260 winkels wereldwijd en online. We love Marni!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten