donderdag 1 december 2011

Wintertrend: Go Navajo

Dit najaar kijken we de kunst van het versieren af bij de Indianen. Geef je innerlijke Pocahontas vrij spel met franjes, vlechtwerk en native prints en maak af met wilde ingrediënten als leer, suède en veren. Qua kleuren kan bijna alles: denk aannatuurlijke tinten als beige en bruin, maar in de prints zien we ook opvallend veel diepe tinten van indianentooien en totempalenvoorbij komen. Blauw, groen, oranje en rood: alles mag. Je kunt zelfs een indianengevoel oproepen in maagdelijk wit.

Heel mooi is het combineren van twee indianenprints, zoals bij Proenza Schouler. Een stuk veiliger wordt het als je een woeste print combineert met mooi neutraal bruinish leer a la Hèrmes. En ook een kleurigeponcho, zoals gespot bij Marc Jacobs en Chloé, is vrijwel altijd een schot in de roos.

Pas op: doe je haar vooral NIET in een vlecht – tenzij je naar carnaval of themafeest gaat – en voorkom te veel bloot. Wil je per se spannend doen, kijk dan eens bij Roberto Cavalli en zie dat je met laagjes, veertjes en de juiste make-up een heel eind komt. Wil je het juist heel subtiel aanpakken, kies dan voor kleinere indiaanige accessoires: moccasinlaarsjes met kwastjes, een paar oorbellen met veertjes ofanything met franjes.

De trui en hoge laarzen met franjes van Isabel Marant zijn dit seizoen overigens de talk of the town in menig modehok. Doe dus vooral inspiratie op bij de catwalkshow a/w 2011 van Isabel Marant.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten