dinsdag 10 januari 2012

Voorjaarstrend: Deep sea baby

Voor het spring-summer 2012 seizoen namen de ontwerpers een duik in de oceaan en kwamen terug met schelpvormige clutches, koraalversieringen en haaientand kettingen. Wij voelen de diep in de zee vibe wel en geven ons helemaal over aan de krachten van de zee.

De Chanel show wordt in de modewereld gezien als min of meer de belangrijkste show van het seizoen. Toen Karl Lagerfeld daar een onderwaterwereld aan het publiek voorschotelde, was het duidelijk dat de zee een major fashion moment zou gaan beleven. En dan bedoelen we vooral alles wat in de zee leeft. Bij Chanel stond Florence Welch het geheel aan elkaar te zingen vanuit een reuzachtige schelp en waren er verder veel parels, schelpen koraal en zeepaardjes.


Mermaid-esque jurken golfde over de catwalk bij Alexander McQueen en Armani. Metallic en ijskleurige kleuren waren pretty much everywhere. Bij Givenchy zagen we kettingen met haaientanden eraan bevestigd en Versace had studs in de vorm van zeesterren, schelpen en zeepaardjes. Ook Mary Katrantzou had de zee als muze. Tussen haar fabulous foto-prints zagen wij ook een aantal futuristische onder water pics.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten