zondag 1 januari 2012

Zo voorkom je statisch haarIedereen kent het wel, statisch haar, een typisch winterprobleem. Maar hoe kan het nou dat je mooie kapsel ’s zomers perfect in model blijft en ’s winters bij het minste of geringste rechtop staat?

Dit komt door de luchtvochtigheid. In de zomer is deze veel hoger dan in de winter. Deze vochtigheid zorgt ervoor dat je coupe in bedwang wordt gehouden. De buitenlucht is ‘s winters veel droger, net als de lucht in huis, bijvoorbeeld door het gebruik van de verwarming. Door deze factoren knettert je haar en blijft het aan je kam en je gezicht plakken.

Maar er is hoop! Met deze tips ga jij vrij van statisch haar de winter door:

1. Draag geen synthetische kleding. Dit materiaal is namelijk al statisch van zichzelf en verergert het statische effect op je haar alleen maar. Je haar kan zelfs knetteren als je je shirt uittrekt!

2. Doe een beetje conditioner in een kleine spray flacon en stop dit in je handtas. Als je haar weer statisch dreigt te worden, hoef je slechts je emergency-spray uit je tas te pakken en wat in je haar te doen. Spray het alleen op de lengtes, niet op de aanzet. Dit brengt weer vocht in je haar en je statische coupe is verleden tijd.

3. Kam of borstel je haar niet te vaak. Wil je het toch kammen, spray dan wat haarlak op je kam en haal het door je haar.

4. Doe een kleine beetje glans serum in je haar of spuit haarlak over de lengtes van je haar.

5. Er bestaan speciale droogtrommeldoekjes die er voor zorgen dat je kleding fris ruikt en niet statisch wordt. Deze doekjes zijn bij uitstek geschikt om ook je haar antistatisch te maken. Wrijf met een doekje over je haar en je statische haren verdwijnen als sneeuw voor de zon.

3 opmerkingen: