vrijdag 17 februari 2012

De perfecte blazer voor ieder figuur

De blazer is een van de musthaves voor elke fashionista. Het perfecte item om zomerse shirtjes ook in de winter te dragen of om een rustige outfit wat extra spice te geven.

Daarnaast is de blazer geschikt voor alle stijlen engelegenheden. Van een chique zwarte blazer voor je werk tot een stoere bloemenblazer voor een dagje winkelen.

Het is belangrijk dat je blazer goed valt. In een te grote, te kleine of in een blazer met de details op de verkeerde plek zie je er al snel slonzig of oncharmant uit.

Met onderstaande tips voor ieder figuurtype is de ideale blazer zo gevonden!

Recht
Bij een wat rechter figuur is het belangrijk om je (ontbrekende) taille te accentueren. Dit kun je doen door middel van blazers met een smalle taille, contrasterende biezen, knopen of taillenaden. Ook een blazer die eindigt op de taille is ideaal voor jouw figuur.
Vermijd rechte of vormloze blazers, zoals de boyfriend blazer.
Om in je rechte figuur nog meer ronding te creƫren is het verstandig een blazer met een ronde onderkant te dragen.
Brede schouders
Bij brede schouders en een smallere taille en heupen is het belangrijk je schouders iets minder lomp te laten lijken. Dit kun je doen door geen wijde, grote of ronde kraag te dragen. Dit maakt je schouders alleen maar breder. Een lange en smalle kraag (het liefst een V-hals) is ideaal voor jouw figuur. Draag je liever een blazer met ronde hals? Zorg dan dat deze laag genoeg is.
Bij een blazer met een hoge sluiting, is het verstandig deze open te laten, zodat de lijn (een omgedraaide driehoek) rechter wordt.
Een getailleerd model, het liefst met een blazer die iets uitloopt richting je heupen, zorgt voor extra balans. Heeft de blazer een afgeronde zoom? Perfect, dit geeft nog meer volume en maakt je onderlichaam wat ronder.
Zakken of studs op je blazer zijn voor jouw ideaal aan de onderkant. Hierdoor gaat er meer aandacht naar je heupen en vallen je schouders minder op.
Smalle schouders
Bij smalle schouders is het belangrijk het accent van je (bredere) heupen te halen en op je schouders te leggen. Dit kun je heel eenvoudig doen door middel van pofmouwen, schoudervullingen of een brede (opvallende) kraag. Ook versieringen op de schouders zoals studs, steentjes of knopen maken je schouders voller en dat kan jij goed gebruiken! Ook een ronde, hoge hals geeft jouw smallere bovenkant iets meer power.
De onderkant van de blazer is voor jouw perfect als hij recht is. Zo lijken je heupen minder rond dan bij een ronde onderkant.
In verhouding
You lucky bastard, bij jouw zijn je schouders, heupen en taille perfect in balans. Eigenlijk kan je elke blazer dragen maar het leukste is natuurlijk om te experimenteren. Ga niet voor een simpele, zwarte blazer, maar voor kleur, printen grote schouders. Of bijvoorbeeld de boyfriend blazer? Jij kunt toch werkelijk alles hebben!

1 opmerking:

  1. Ik draag eigenlijk nooit blazers, maar vind gekleurde blazers altijd zo leuk staan. Misschien toch maar eens een blazer proberen!

    Liefs Tineke van http://mysupersweetlife.com/

    BeantwoordenVerwijderen