vrijdag 10 februari 2012

Make-up voor fashionista's met bril

Zijn stoffige, saaie image heeft de bril al een tijdje geleden achter zich gelaten. Brillen zijn namelijk hartstikke trendy. Zelfs fashionista’s die geen bril nodig hebben, dragen hem als modeaccessoire.

Ook steeds meer celebs durven (zo nu en dan) met bril op voor de camera te verschijnen. En waarom ook niet?

Het enige 'probleem' waar brildraagsters mee zitten is:make-up. Een bril is namelijk een (zeer) aanwezige factor in je gezicht en in combinatie met té veel make-up ziet het er snel overdreven uit. Wat kan wel en wat juist niet?

Alle make-up do’s en don’ts voor brildraagsters op een rij.


DO
Neutrale kleuren

Less is more als het om brillen en make-up gaat. Door het dragen van een bril trek je de aandacht naar je ogen. Houd daarom je oogmake-up simpel. Kies neutrale kleuren, zoals beige en bruin. Breng een beetje donkere oogschaduw aan in je ooghoeken om diepte en levendigheid te creëren.

Eyeliner
Eyeliner is een must voor brildraagsters. Bij een dikker montuur mag je een dikkere lijn eyeliner om je ogen trekken, zodat je ogen niet wegvallen achter de zware bril. Bij een dunner montuur mag je de eyeliner automatisch iets dunner maken.

Mascara
Brildraagsters hebben niet snel last van té veel mascara. Door de natuurlijke, simpele kleuren mag je rustig een laag of 3 op je wimpers doen.

Wenkbrauwen
Doordat de aandacht door het dragen van een bril bij je ogen ligt, staan ook je wenkbrauwen vaker in de spotlights. Zorg er daarom voor dat je wenkbrauwen goed gevormd, geëpileerd en (zo nodig) gekleurd zijn.

Lippenstift
Door je gezicht natuurlijk op te maken, mag je met je lippen knallen! Combineer rode en bordeaux lippenstift met donkere oogschaduw (bruin en zwart) en roze of oranje lippenstift met lichtere oogschaduw.


DON’T
Felle ogen
Felle, gekleurde ogen zijn té heftig in combinatie met een bril. Er ligt al zoveel aandacht op je ogen dat felle kleuren niet nodig zijn. Wil je toch echt heel graag kleur op je gezicht? Draag dan een opvallende lippenstift.

Rode wangen en lippen
Veel brildraagsters proberen de aandacht over hun gezicht te verdelen door rouge én lippenstift te dragen. Toch moet je hier mee oppassen. Te donkere lippen en wangen zorgen ervoor dat je er uit gaat zien als een pop met bril. Kies daarom een natuurlijke blush (zacht roze of lichtbruin) en knal met je lippen!

Te veel
In elk opzicht is ‘te veel’ verkeerd bij brildraagsters. Te veel oogschaduw, te veel rouge en te veel kleur. Het belangrijkste is dat je leert de aandacht te verdelen en de make-up te doseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten