zaterdag 10 maart 2012

How to: de Tulband

Zo creëer je hét kapsel voor komende zomer!

Ik zei het eerder al: haarbanden zijn hot. Zowel voor komende zomer als winter spotten we de ene band na de andere band.

Ook de tulband is een fashion must have! Deze exclusieve haarband ziet er spectaculair en stijlvol uit. Bovendien is de tulband perfect voor een bad hair day. We spotte de tulband onder andere bij Marc Jacobs enLuca Luca. Ook zusje-van-Beyoncé Solange Knowlesen rich kid Eugenia Niarchos zijn fan van de tulband.


Benodigdheden
- Een grote, vierkante sjaal (liefst met opvallende print)
- Haarelastiekjes
- Schuifspeldjes


De tulband is zowel met los haar als opgestoken te dragen. Draag jij je haar liever los? Sla dan stap 1 over!

Stap 1
Maak een lage staart en zet hem vast met een elastiekje. Je kunt er voor kiezen om je haar in een lage staart te laten of om de staart op te rollen in een knot of Grace kKelly-rol.

Stap 2
Vouw de sjaal dubbel in een driehoek. Plaats de sjaal met de vouwrand boven je voorhoofd over je haar, de punt wijst nu naar achteren (deze punt komt pas bij stap 4 aan de orde). Leg in de twee uiteinden aan de zijkanten (onder je staart, knot of losse haar) een stevige knoop.

Stap 3
Pak nu de punten in je nek en vouw ze naar de voorkant van de sjaal (boven je voorhoofd). Zorg dat je in elke hand een punt houdt. Nu komt het moeilijkste onderdeel van de tulband: de twist. Pak de rechterpunt en draai hem een slag om de linker heen en vouw hem dan weer aan de rechter kant van je hoofd terug naar achter. Knoop de twee punten achter in je nek en steek ze weg onder de rest van de sjaal.

Stap 4
Pak nu het derde puntje van de sjaal (dat al die tijd boven op je hoofd lag) en vouw deze of onder je twist of er om heen. Voor een nonchalant effect kun je wat plukjes haar onder je tulband los laten hangen.

Te moeilijk?
Lukt het je met deze stappen nog steeds niet om een tulband te maken of heb je er simpelweg geen zin in? De tulband is ook kant-en-klaar te koop bij verschillende webshops!

1 opmerking:

  1. Cool post. I love the headband you created with the orange foulard.
    xx

    BeantwoordenVerwijderen