zaterdag 13 augustus 2011

Trend: Kraagjes

Kraagjes in het kwadraat. Komend modeseizoen gaan we op de klassieke tour!

Als het aan de grote modeontwerpers ligt, dragen we komende herfst en winter namelijk vooral kleding met een klassieke twist. Denk aan all black, mooie broekpakken, asymmetrische vormen, de witte blouse, schoenen met een enorme punt, lange jassen...
Niet te vergeten is het kraagje, want ook die is veelvuldig gespot op de catwalks in Parijs, Milaan en New York. De kraag is een goed voorbeeld van een mode item waarmee de ontwerpers van nu teruggrijpen naar het verleden. Immers in de zestiende en zeventiende eeuw was de kraag, in de vorm van de plooikraag, ontzettend populair.
Ook in de twintigste eeuw kwam de kraag terug, met name in de jaren vijftig. De kragen van nu zijn subtieler en gevarieerder van formaat: van ronde tot puntige kragen. We zagen ze vooral bij Louis Vuitton, maar ook Marc Jacobs, Dolce & Gabanna en Miu Miu hebben ze in hun herfst/wintercollectie 2011-2012 opgenomen.

Leuke trend? Bij ASOS kun je losse kraagjes kopen die je zo boven ieder mode item kunt 'klikken'. Bijvoorbeeld boven een trui of top. Helemaal in style natuurlijk draag je haar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten