zaterdag 13 augustus 2011

Najaarstrend: Fetisj

Whoppa! Met de zweep erover. Dit najaar domineren fetisjistische looks de catwalks. Hoe hou je het chic? Lees snel deze gebruiksaanwijzing.

Kinky. Louis Vuitton, Marc Jacobs, Alexander McQueen, Lanvin en zelfs Ralph Lauren doorspekten de collecties met ingrediënten uit de beter toegeruste slaapkamer, zoals leer, latex, lak, zijde, kant, PVC en jarretels. Goed nieuws, want strategisch ingezet geven deze smaakmakers kracht aan een verder ingedutte wintergarderobe. Maar het moge duidelijk zijn dat je met deze trend ook behoorlijk snel de mist ingaat. Met alle desastreuze gevolgen van dien (all overfetisj in de Albert Heijn? Geen goed idee).Terwijl het allemaal eigenlijk tamelijk eenvoudig is. Het geheim: neem de looks van de catwalk niet te serieus en bewaar de bondage/ SM-look voor thuis. Balans is het toverwoord.
Creëer een zinnenprikkelende sfeer met doorschijnende stoffen en royale decolletés. Gebruik kleine fetisj-accenten als contrast: een lederen veter in een tuttige bloes, een diepe rug van zwart kant in een verder kuis jurkje of een riem van lak op een grofgebreid grijs vest: ze geven net dat beetje spanning dat je wintergaderobe nodig heeft. Als je kiest voor iets heftigs als jarretels, zorg dan dat de rest van je outfit dat ruimschoots compenseert met bijvoorbeeld met lange mouwen en een hooggesloten kraag.

Toch nog te heftig? Je rockt de trend ook met een dun zwart panty’tje, laklederen power heels en bijpassende attitude. Geen knappe jongen die jou nog over het hoofd ziet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten