donderdag 18 augustus 2011

Trend najaar 2011: Minimalisme

Minimalisme saai? Welnee. Moeilijk? Hou toch op. Met dit spiekbriefje wordt de kunst van het weglaten appeltje-eitje. Zelfs als je van panterprint, punky ruiten en gouden oorbellen gecombineerd met fuschia en nog meer panterprint en ruiten bent.

De hippe meisjes uit Scandinavië weten het al lang: soms heb je voor een übercoole look niet veel meer nodig dan een paar eenvoudige elementen zoals een mooie broek, een knap basic T-shirt en een goedgesneden leren jasje van boterzacht leer. Maar dit seizoen hebben ze ook in Parijs, Londen, New York en Milaan ontdekt hoe je van less heel veel more maakt.

Basisingrediënten van een geslaagde minimalistische look: strakke lijnen en cleane snit. Onthou dat het niet perse gaat om het accentueren van rondingen (juist niet) als wel om het creëren van een lekker lijnenspel. Dat kan stoer en vierkant zijn, met bijvoorbeeld een grof gebreid vest. Maar ook vloeiend, verfijnd en vrouwelijk met een om het lichaam vallende jurk gecombineerd met een recht gesneden top. Zolang je het silhouet eenvoudig houdt kun je bijna niet de fout in.
Wat kleuren en prints betreft hoeft het heus niet allemaal grijs, beige, wit en zwart te zijn. Je mag best gek mag doen met, pak ‘m beet, een stippeltjesprint of een uitgesproken kleur. Kies dan voor één vlak in de door jou gekozen (egale!) kleur of print. De rest van de outfit hou je dus eenvoudig, met die moderne pasvorm waar we het net over hadden. Kijk nog even de kunst af bij de shows van bijvoorbeeld Sportmax, Celine of Pringle of Schotland.


3 opmerkingen: