dinsdag 11 oktober 2011

Paris Fashion week highlights

Stilte na de fashion storm. Het is au revoir Paris na de laatste shows! Toch wil ik je nog een aantal collecties van Paris Fashion Week niet onthouden..

Het is over met de prachtige shows, adembenemende collecties die soms een traantje deden wegpinken, rondrennende fashion editors, frontrow gossip en de vele afterparties. We moeten weer een half jaar wachten voordat we ons weer mogen opmaken voor een maand lang modehysterie.

Hier nog enkele highlights!

Isabel Marant
Back to my teenage years! Dat gevoel kreeg je bij de voorjaarscollectie van Marant. De collectie was zacht, verwassen en levendig met veel patchwork denim broeken en voetbal T-shirts. Arty werd het zelfs door de broeken met gekleurde draden en jurken. I want to be a youngstar!


Hermès
Frans ontwerper Christophe Lemaire showde voor modehuis Hermès zijn fascinatie voor Azië. Veel aardse kleuren, haremachtige broeken, jurken en tunieken met leren details maakte het dat je een ticket around the worldwilde boeken.

Haider Ackermann
Karl Lagerfeld vertelde vorig jaar in Ackermann wel een waardige Chanel opvolger te zien en we geven hem geen ongelijk! De van origine Colombiaanse ontwerper (opgeleid in België) showde tijdens fashion week een inspirerende collectie. Ackermann verhief het broekpak, gemaakt van ruwe zijde in de mooiste kleuren van de regenboog, naar een nieuwe fashion state of mind.


ValentinoValentino designers Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli showde de perfecte balans tussen de history of Valentino en hun eigen handschrift. De lichte materialen zoals chiffon en kant maakte de collectie ultra vrouwelijke. Het Mexico uit het begin van de twintigste eeuw was het uitgangspunt wat resulteerde in handgeschilderde prints en fluwelen bloem applicaties. Overall silhouets waren gepofte schouders, lange mouwen en jurken met eenfolkloristische touch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten