zondag 23 oktober 2011

Modetrend winter 2011: zacht en vrouwelijk

Zacht, vrouwelijk en verleidelijk. Wie wil dat nou niet zijn?

Het was een kwestie van tijd. Na seizoenen lang snoeihard powerdressen, zien we steeds vaker een zacht en vrouwelijk modebeeld op de catwalk voorbij komen. Maar vergis je niet: zacht is iets heel anders dan mak. De post-power woman is zelfstandig, sensueel en slim. Deze dame probeert geen tegenwicht te bieden aan een man, haar kracht komt van binnenuit.

Iets voor jou? Begin met gedegen onderzoek: maak je liever een reis naar de jaren veertig zoals Miu Miu? Of ga je voor bohemian soft op z'n ChloĆ©'s? Je kunt de kunst ook afkijken bij de knappe collecties van Rodarte, Cacharel of de latere looks op het plankier bij Haider Ackermann.

Eenmaal ingelezen is het recept kinderspel: men neme poederige kleuren in combinatie met soepele stoffen, liefst afgemaakt met passend sophisticated loopje en attitude voor een algehele feminiene uitstraling. Het dragen van een rok is een inkopper, maar je kunt juist ook heel mooi zacht en vrouwelijk zijn in een broek. Als de lijnen maar vloeiend zijn. Maak af met frisse make-up en naturelle lokken. Fabelhaft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten