zondag 23 oktober 2011

Trend: Supersize me

Het roept niet bij iedereen meteen een hallejula gevoel op maar een fashion statement is het zeker.Oversized is the new big thing!

Groot, groter grootst. Als een ladylike kleinduimpje cocoonen in je oversized wardrobe. De catwalk was er vol mee. Proenza Schouler en Haider Ackermann lieten de modellen in oversized broeken, colberts, jassen, tops en jurken de catwalk opgaan. Feeling like you're wearing your boyfriends clothes? Ja, en daar is niets mis mee mits goed gematched.


Stella McCartney, Chanel en Balenciaga deden er nog een schepje bovenop door te spelen met de vrouwelijke pasvorm en creƫerde een heel nieuw soort silhouet. Spelen met verhoudingen luidt het devies voor deze winter.


Bang te verdwijnen in je look? Combineer macro met micro: maxi coat met een skinny eronder, short of rok. De oversized look gaat hand in hand met de mini-me look. Het zit hem in het combineren en de juiste fashion balance te vinden.


3 opmerkingen:

 1. leuke blog heb je :)
  elkaar volgen?
  Ik volg je al xxliefs sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk niet dat de oversized trend iets voor mij is. Ik ben al een curvy lady en ik ben bang dat als ik echt van die hele grote kleding draag dat ik dan voller lijk dan ik eigenlijk ben. I houd meer van mooie kleding die goed aansluit op mijn lichaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke post! leuk om te lezen!
  oversized kleding is ook niets voor mij.
  ik draag liever iets dat gewoon perfect past, goed aansluit.
  alleen wel als ik thuis kom van school doe ik een lekkere oversized trui aan, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen