maandag 12 september 2011

Wintertrend 2011: Super Sixties

Groovy dahling! Dit najaar willen we niets minder dan een sensationele sixties look.

Zou er ook maar IETS saais gebeurd zijn in de jaren zestig? We hebben het decennium van de Beatles, Woodstock en de seksuele revolutie misschien niet allemaal zelf meegemaakt, maar dat hindert niet. We hebben de kleren tenslotte nog. En die zijn minstens zo spectaculair en sexy als het tijdperk zelf. Het bewijs: de bikini, de mini-rok, Twiggy en de mods. Hoe doe je de jaren zestig anno 2011?

Op de catwalks barstte het van de knipogen naar dit veelbewogen decennium: er waren wijde, coconachtige creaties zoals Cristobal Balenciaga ze vroeger maakte, deux-pièces, witte panty’s en T-bandpumps (Bottega Veneta) en modellen die zo leken weggelopen uit het swinging Londen van weleer (Burberry Prorsum). Voor een eenvoudige jaren zestig look thuis mix en match je onderstaande ingrediënten.

De snelste manier naar de sixties: een klassieker. Kies uit een van de van de volgende iconen en de rest gaat bijna vanzelf. Onze favoriete items: A-lijn jurkjes en jasjes, deux-pièces met korte rok, gogo boots (o.a. gezien bij Bluemarine) en de wijdvallende creatie zoals gezien bij Jil Sander. Reken maar dat alle ogen op jou gericht zijn in een mini-jurk met grafische bloemen zoals we die bij Versace zagen.

De nadruk ligt op felle kleuren. Kanariegeel, appeltjesgroen: alles mag, vooral ook bij elkaar. Er mag (nee, moet!) geknald worden. Bij twijfel: kies oranje. Ook een grafische print is een makkelijke en moderne manier om je garderobe een jarenzestig upgrade te geven. Laat overdadige accessoires achterwege. Kun je een beetje opsmuk niet laten? Concentreer je op de details op de kleding zelf, zoals mooie grote knopen.

Laten we de hippies niet vergeten. Want geen stijl is makkelijker te integreren in je wintergarderobe. Het beste pik je een of twee elementen uit de hippiekast: een vleug kant bijvoorbeeld of wat dan ook met bloemen. Wil je de jaren zestig in één winters item omarmen? Kies een parka, de behaaglijke beste vriend van de modebewuste subcultuur de mods. En van ons natuurlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten